De eerste bewoner van het huis in huidige staat was de heer JEA van Galen. Onderwijzer in Leeuwen en afkomstig uit Venlo. Hij kocht het huis van de familie Oidtmann, toen een weduwe met heel wat kinderen, vooral zonen. (voor f 80000,-)
Jo, dus Jo van Galen, had ruimte over, in dat grote huis. op de eerste verdieping kwam wonen: Martin Vermeij, en hoog boven Johan, zijn broer en even later ook diens vriendin Cilia.In de vakantie van 1975 hebben veel mensen geholpen met opknappen en van het huis. 
Na enkele jaren wilden Johan en Cilia iets voor zichzelf, wellicht met de bedoeling een gezin te stichten, en dat deden ze dan ook.
Weer later kocht Martin de bovenverdieping met een hypotheek. Het was een vreemde constructie. Maar Jo kocht van het geld een prachtige nieuwe keuken. Hij beloofde ook Martin het hele huis te laten erven. Ze legden samen de weelderige tuin aan met zitkuil, zonnewei, vijvers en prieeltje, rond een plein van zeven bij zeven meter.

Er zijn altijd dieren geweest in huis en bij huis. Op diverse plaatsen heeft een kippenhok gestaan met krielkippen. De laatste zijn doodgebeten, waarschijnlijk door een steenmarter. 
In 2015 overleed Jo, het huis nalatend aan Martin. Die besloot toen te stoppen met werken, met pré-pensioen te gaan en de boven-verdieping van zijn spaarcenten te verbouwen tot appartement. Door bemiddeling van een makelaar kwam de eerste huurder in huis. Later werd die in het weekend vaak vergezeld door zijn vriendin.

Na twee jaar besloten deze jonge mensen te gaan samenwonen in de buurt van hun werk, in Brabant, en vertrokken.

In het jaar 2016, in februari kwamen de volgende huurders boven wonen, een jong stel starters.

In huis zijn haast altijd poezen geweest, Grijze, één witte (die werd doof) en allerlei nestjes, de mannetjes waren het aanhankelijkste, Nu zijn er zwarte poezen, Sokje (moeder), Befje en Boefje, de brutaalste. In april 2020 kwam er een driejarig adoptief-kater bij, Beauty (de vorige eigenares dacht dat het een vrouwtje was, tijdens de "sterili-satie" bleek anders.